,

Hidrolat MATIČNJAKA

1,190.00 din

Ova biljka je poznata po svom blagotvornom dejstvu na ljudsko zdravlje, a hidrolat matičnjaka je jedan od načina da se koriste njeni lekoviti sastojci.

Hidrolat MATIČNJAKA

Hidrolat matičnjaka, poznat i kao cvetna vodica matičnjaka, je proizvod dobijen destilacijom cvetova matičnjaka (Melissa officinalis) u vodi. Ova biljka je poznata po svom blagotvornom dejstvu na ljudsko zdravlje, a hidrolat matičnjaka je jedan od načina da se koriste njeni lekoviti sastojci.

Evo nekih benefita hidrolata matičnjaka:

  • Smiruje i relaksira: Hidrolat matičnjaka ima umirujuće dejstvo i može pomoći u smanjenju stresa, anksioznosti i nervoze. Može se koristiti za opuštanje uma i tela, kao i za olakšavanje nesanice.

  • Osvežava kožu: Hidrolat matičnjaka je blag i nežan prema koži, te se često koristi u kozmetičkim proizvodima. Može pomoći u hidrataciji i osvežavanju kože, smanjenju upala i iritacija, kao i u regulisanju lučenja sebuma.

  • Antiseptičko dejstvo: Matičnjak je poznat po svojim antimikrobnim svojstvima, pa se hidrolat matičnjaka može koristiti za dezinfekciju manjih rana, ogrebotina ili akni. Takođe se može koristiti za umirivanje upaljenih ili osetljivih područja kože.

  • Poboljšava varenje: Hidrolat matičnjaka se tradicionalno koristi za olakšavanje probavnih smetnji, kao što su nadutost, grčevi ili gorušica. Može imati blago sedativno dejstvo na digestivni sistem i pomoći u smirivanju stomaka.

  • Osvežavajući miris: Hidrolat matičnjaka ima prijatan, citrusni miris koji može poboljšati raspoloženje i umiriti um. Može se koristiti kao osveživač prostora ili kao dodatak u kupkama i mirisnim lampama.

Važno je napomenuti da se hidrolat matičnjaka koristi isključivo za spoljnu upotrebu. Pre upotrebe, uvek proverite da li imate alergijsku reakciju ili preosetljivost na matičnjak ili druge sastojke hidrolata.

Neto: 1000ml