Najčešće greške i zablude tokom tretmana maderoterapije

Najčešće greške i zablude tokom tretmana maderoterapije

Masne naslage su smeštene na svega 4mm ispod kože, stoga nije potrebno da se oklagijama maltretira koža da bi se postigao efekat. Pritisak ide do granice prijatnog bola i sasvim je dovoljan za postizanje željenih rezultata.

Od količine celulita i u kojoj fazi se nalazi će zavisiti jačina bola koji klijent oseća. Prvih par tretmana može biti bolno, mada i to zavisi dosta od osobe do osobe. Posle par tretmana zajedničko je da bola nema i da masaža postaje prijatnija.

Mnogo je devojaka koje sa maderoterapije izađu zelene i plave od modrica i misle da je to normalno, jer su im tako rekli. Ne zavaravajte se! Anticelulit masaža koja ostavlja modrice po telu predstavlja povredu tkiva, a to nikako nije normalno!

U redu je da primetite promene na koži, posebno ukoliko znate da ste osetljivi na grublje dodire. Međutim, ukoliko jedna do dve manje modrice prerastu u 10 ili 20 većih, onda pričamo o nestručnom radu.

Sa masažama počinjemo posle ciklusa, jer je tada hormonski status najbolji, tretmani su manje bolni i koža je manje osetljiva. Prilikom anticelulit tretmana vrlo je važno ispratiti ovaj prirodni hormonski ciklus da bi rezultati bili bolji.

Anticelulit masažom i maderoterapijom se ne skidaju kilogrami iako se obim nekih delova tela smanjuje i do dva centimetra. Celulit će se vidno smanjiti, noge će biti oblikovane, koža zategnutija i elastičnija, cirkulacija znatno poboljšana, ali masaža ne utiče na smanjenje kilograma.

Osetljivi delovi tela kao što su kosti, kičma, potkolene i pazušne jame (limfne žlezde), dojke se izuzimaju od masaže drvenim oklagijama, a uvek je slabiji pritisak na osetljivim unutrašnjim strukturama nogu i ruku.

Na stomaku se ne radi sa velikim oklagijama već sa zvonima i malim specijalnim dizajniranim oklagijama i masažerima.

Ovaj vid terapije je dosta uspešan, ali je problem što mnogi misle da maderoterapiju mogu jednostavno naučiti pa se počinju baviti njom bez ikakve prethodne obuke.

Obuka za ovaj tretman je apsolutno neophodna, jer samo tako će klijenti biti zadovoljni, a rezultati dobri. Kada terapiju radi nestručno lice, moguće su ogromne posledice, dolazi do pojavljivanja velikih podliva, bolova, povrede tkiva i deformiteta zone koja se tretira.