Kako se radi maderoterapija

Kako se radi maderoterapija tela

Celulit stvara poprilično neugledan izgled kože i pravi je izazov ukloniti ga.

Pokreti prilikom maderoterapije izazivaju stimulaciju na džepove masnih ćelija koje formiraju celulit, struktura se razbija, a limfni sistem sve delove razložene masnoće vremenom iznosi iz organizma. Naravno, ovaj tretman je zaista delotvoran u rukama pravih stručnjaka, I daleko je od “trljanja” oklagijom gore dole po telu.

Pre nego što nastavimo sa detaljnijim opisom rada, bitno je reći da se tretman maderoterapije upotrebljava se na svim delovma tela zahvaćenim celulitom, kao i da svaka oklagija ima svoju namenu u tretmanu.

1. Priprema za tretman


Pre samog tretmana je bitno pripremiti kožu – naneti ulje za masažu i zagrejati rukama kožu. Naša preporuka je da birate prirodna ulja bez silikona i veštačkih aditiva kako bi izbegli moguće alergijske reakcije.

2. Početak tretmana


Tretman započinjemo talasastom oklagijom ili rebrastom (ima raznih varijacija) i stimulišemo dermis i dubinski celulit.

Sa svakim modelom oklagije pokreti su uvek u jednom pravcu – ka limfnim čvorovima odnosno, ako se radi masaža nogu pokreti su ka srcu, a ukoliko se radi masaža gornjeg dela tela, ide se pokretima na niže ka bešiki. Intenzitet pritiska je nešto što se već uči na samoj obuci, ali po pravilu su prva dva, tri tretmana sa blažim intenzitetom, a potom se on povećava.

3. Tretman površinskog celulita


Masaža oklagijom sa zupcima , tzv. buldožerkom, pravac masaže je isti, ali je uloga različita. Sa ovim modelom delujemo na površinski celulit, tj. pomorandžinu koru.

4. Tretman tvrdokornih masnih naslaga i celulita


Masaža oklagijom sa kockicama – namena je za razbijanje tvrdokornih masnih naslaga i celulita. Posebno se koristi na gluteusu butinama i sa oprezom na stomaku.


Masaža vakuum čašama se koristi za dubinsku masažu i limfnu drenažu. Mogu biti sa rolerom u sredini ili bez i različitih su prečnika, sve zavisi od potrebe. Deluju tako što stvaraju vakum na tretiranom području, masne naslage se vakumiranjem izvlače na površinu i potom razbijaju. Takođe, ovaj model je odličan za oblikovanje i pravljenje tzv. brazilske guze.


Iako konturisanje mnogi terapeuti smatraju za završni potez u maderoterapiji, po pravilu bi  tabla za konturisanje (modelarka) trebala da se upotrebljava posle svake oklagije! Uloga modelarke je da “ispegla” sve što smo izvukli na površinu, i da razbijene masne naslage potera prema digestivnom traktu i ubrza njihovo izbacivanje iz organizma.

Svaki pokret je potrebno ponoviti minimum 10 puta , tako da složićete se, sam tretman je izuzetno naporan za samog maderoterapeuta. Ovde smo sa vama podelili samo osnovne cake tretmana, ali dobar terapeut će uvek primenjivati više oklagija, sve u zavisnosti od stadijuma celulita, same građe klijenta i problema koji se rešava.