Maderoterapija lica

Zašto je maderoterapija lica dobra za vašu kožu?

Koliko je maderoterapija lica stara terapija, ne bismo mogli da kažemo, ali je ona svakako sa razlogom sve popularnija. Geografski, potiče iz Južne Amerike, tačnije iz Brazila i Kolumbije, i iako ne spada u drevne metode, ova terapija je već dugo popularna na ovim prostorima zbog prirodnosti izvođenja, bez hemikalija i kontraindikacija.

Takozvani tretman drvetom obuhvata tretman samog lica, vrata i dekoltea.

Efekti maderoterapije lica:

Tretman vrata primenjuje se kako bi se smanjile sitne bore na vratu i rešava nas ružnog podbratka. U toku maderoterapije dekoltea istiskuju se svi toksini na površinu pa koža postaje meka i nežna na dodir. Masažom dolazi do povećanog protoka kiseonika kroz kožu, koji je neophodna hrana našim ćelijama.

Usled toga se fine bore zatežu. a jagodice i donja vilica se fino oblikuju. Jedan od zapanjujućih efekata ovog tretmana jeste eliminisanje podbratka i to na potpuno prirodan način. Veoma je dobar tretman za eliminaciju nadutosti, viška vode iz organizma, naročito u predelu oko očiju.

Podočnjaci sa kojima se često ujutru budimo, bez obzira da li smo umorni ili ne, često su rezultat nagomilavanja vode i toksina, a ovom vrstom masaže podstiče se otklanja taj splasnutiji izgled lica.

Da li je tretman bolan?

Ovaj tretman nije bolan, on je poput masaže lica ili poput tretmana masažerom za lice, veoma prijatan, i ne ostavlja tragove ni modrice. Neretko se oklagijice za lice koriste i u kućnoj upotrebi za održavanje postignutih rezultata i dobrog tonusa kože.

Da li maderoterapija lica ima nuspojave i kontraindikacije?

Ne. Ovaj tretman nema nuspojave, osim što je potrebno napomenuti da je efekat znantno bolji kada se uradi petnaestak vezanih tretmana. Takođe, napominjemo da maderoterapija lica nije samo “trljanje” lica gore dole sa oklagijama, već postoje određena pravila u kojim pravcima se valjkovi kreću. Ukoliko se ta pravila ne poštuju svakako da će efekat izostati.

*Tretman se ne preporučuje osobama sa kancerogenim oboljenjima,srčanim bolesnicima, kod tromboze, otvorenih rana na licu, opekotina, proširenih kapilara… zato što tretiranje lica u ovakvim stanjima može pogoršati opštu sliku zdravlja.

Koliko tretman maderoterapije lica traje?

Tretman jedne maderoterapije lica traje u proseku traje 20 minuta, ali može trajati od 20 minuta, do pola sata. Mlađu kožu nema potrebe tretirati duže od 20 minuta, za razliku od zrele kože sa dubokim borama.

Napomena:

Maderoterapija lica se radi isključivo u kombinaciji sa uljem ili uljanim serumom. Korišćenje kreme za lice prilikom tretmana se ne preporučuje, iz razloga što se krema brzo upija u kožu, pa bi trenje oklagijama izazvalo iritaciju i crvenilo. Preporuka za ulje je bademovo, jojoba ili arganovo ulje.