Na koji način deluje maderoterapija

Na koji način deluje maderoterapija

Naučnici su dugo istraživali zašto celulit nastaje i došli su do zaključka da je koren problema u limfnim žlezdama i limfotoku. Podsetimo se, limfni sistem ima ulogu da brani organizam od uticaja virusa, bakterija i infekcija i predstavlja jedan od glavnih puteva za apsorbovanje masti i ostalih hranljivih materija. Za razliku od krvi, limfa nema pumpu (srce), već se pokreće grčenjem i opuštanjem mišića i zglobova.

Zašto nastaje celulit?

Zbog loših životnih navika, loše ishrane i nedovoljno kretanja limfa postaje “ustajala”, toksini ostaju zarobljeni u limfotoku i dobijamo razne posledice, od kojih je celulit svakako najprisutnija. Limfnom drenažom se odblokiraju limfni kanali i krvni sudovi i tako dolazi do pročišćenja organizma i do smanjenja otoka, celulita, ali i bolova usled nataložene limfe.

Delovanje maderoterapije

Ključ uspeha maderoterapije jeste upravo stimulacija limfnog sistema. Rad sa oklagijama aktivira metabolizam i organizam počinje da brže radi na izbacivanju masnih naslaga i toksina. Stalnim stimulisanjem problematičnih delova, limfa brže protiče i mnogo je lakše da se sve nepotrebne materije izbace iz organizma.

Tretman maderoterapijom

Preporuka je da se tretmanom maderoterapije obuhvati skoro celo telo kako bi se pokrenula limfna drenaža u celom telu (obavezne su cele noge i stomak). Takođe, da bi efekat bio potpun tretman bi trebalo da traje bar 45 min, a najbolje 60 min.

Efekti maderoterapije

Kako tretmani odmiču, primetićete da sam tretman maderoterapije i limfna drenaža, pored vidljive uloge u oblikovanju tela, imaju i vrlo pozitivan učinak na opuštanje i bolje funkcionisanje celog organizma.

antiagetreatment body sculpting brazilska maderoterapija columbian wood therapy cupping therapy facemaderotherapy facetreatment kubanskamaderoterapija maderoterapija maderoterapijaiskustva maderoterapijakontraindikacije maderoterapijalica maderoterapijapreiposle maderoterapijarezultati maderotherapy maderotherapybenefits maderotherapytools masazalica masazalicaoklagijama masaza oklagijama masazaoklagijama oklagije oklagijezacelulit oklagijezamaderoterapiju oklagije za maderoterapiju oklagijezamaderoterapijulica oklagije za masažu oprema za maderoterapiju prodaja oklagija rolling pins vakuum masaza wood cupping wooden therapy wood therapy woodtherapy zvona za brazilsku maderoterapiju