Odakle nam dolazi maderoterapija

Odakle nam dolazi maderoterapija

Korišćenje masaže kao metode lečenja potiče još od davnih vremena, kada su civilizacije na Istoku i Zapadu otkrile da prirodno lečenje i masaža mogu zaceliti povrede, ublažiti bol i sprečiti i izlečiti bolesti. Tek kasnije je primećeno da masaža pomaže i u smanjenju stresa, dubokom opuštanju i oblikovanju tela.

Poreklo maderoterapije

Terapija drvetom, odnosno tehnika masaže koja koristi drvene ručne alate, kao što su valjci i vakuumske čaše, stara je vekovima i potiče iz Azije. Razvijali su je drevni Kinezi hiljadama godina i bila je odlična alternativa invazivnim operacijama. Pored toga, korišćena je i kao odlična alternativa tradicionalnoj masaži, u odnosu na koju ima prednost u “razbijanju” bolnih tačaka, ali i lokalizovanih masnih džepova.

Razvoj maderoterapije

Iako se ova terapija vekovima praktikovala u orijentalnim zemljama, pravi talas popularnosti je nastao 90-ih godina u Kolumbiji. Upravo se tu razvila maderoterapija (madera na španskom znači drvo) kakvu znamo, jer su se tehnike usavršavale konkretno za lepotu i oblikovanje tela. Polako je maderoterapija postala poznata kao revolucionarna tehnika masaže koja oblikuje telo prirodnim, drvenim alatima, a usput uklanja i celulit.

Popularnost maderoterapije

Što zbog dobrog marketinga, što sa druge strane i zaista zapanjujućih rezultata (naročito u kombinaciji sa klasičnom masažom), zadnjih par godina skoro da ne postoji žena koja nije čula ili probala ovaj oblik uklanjanja celulita. Kada je ova vrste masaže došla u Evropu nismo sasvim sigurni (verovatno iz Španije), ali je definitivno svoje uporište našla na Balkanu, naročito u Srbji.

antiagetreatment body sculpting brazilska maderoterapija columbian wood therapy cupping therapy facemaderotherapy facetreatment kubanskamaderoterapija maderoterapija maderoterapijaiskustva maderoterapijakontraindikacije maderoterapijalica maderoterapijapreiposle maderoterapijarezultati maderotherapy maderotherapybenefits maderotherapytools masazalica masazalicaoklagijama masaza oklagijama masazaoklagijama oklagije oklagijezacelulit oklagijezamaderoterapiju oklagije za maderoterapiju oklagijezamaderoterapijulica oklagije za masažu oprema za maderoterapiju prodaja oklagija rolling pins vakuum masaza wood cupping wooden therapy wood therapy woodtherapy zvona za brazilsku maderoterapiju