,

Silikonska ventuza (70 mm)

1,190.00 din

Vakuum masaža tj masaža ventuzama se aktivno primenjuje u kozmetici i u lečenju celulita. Efekat koji se stvara prilikom vakuum masaže pojačava snabdevanje tkiva kiseonikom, intenzivnu razmenu materija i poboljšava cirkulaciju.

Vakuum masaža tj masaža ventuzama se aktivno primenjuje u kozmetici i u lečenju celulita. Efekat koji se stvara prilikom vakuum masaže pojačava snabdevanje tkiva kiseonikom, intenzivnu razmenu materija i poboljšava cirkulaciju. Ovaj efekat omogućava obnavljanje i učvršćivanje kože, stimuliše limfodrenažu, izravnavanje potkožnih masnih ćelija. Sličan efekat je nekoliko puta jači nego kod obične, ručne masaže.
Ventuze su napravljene od ekološki čistog medicinskog silikona, koji ne izaziva alergijske reakcije na koži. Po završetku procedure, ventuze treba oprati pod mlazom vode, sa tečnošću za pranje posuđa.

Način primene:
Površinu kože koja se masira potrebno je namazati uljem (preporučuje se ulje od bršljana) ili kremom za masažu. Na kožu se postavlja ventuza, dozira se snaga vakuuma pritiskanjem. Zatim, sa pričvršćenom ventuzom, prave se klizeći masažni pokreti po koži. Pravac masaže je ka limfnim čvorovima i srcu. Procedure se sprovode svakog drugog dana. Masaža se može kombinovati sa ručnom masažom. Nakon masaže, preoručljivo je, radi hlađenja kože, naneti gel od bršljana. Borbu protiv celulita možete da potpomognete i pilinzima nogu.

Napomena: Ventuze se ne smeju stavljati na oblast kičmenog stuba, srca, bubrega i dojki.