Šta je brazilska maderoterapija i kako se radi?

Šta je brazilska maderoterapija i kako se radi?

Za klasičnu masažu okalgijama već znamo, naročito za efikasnost samih tretmana, međutim još veću popularnost je stekla brazilska maderoterapija. Razlog zašto ova vrsta maderoterapije postaje toliko popularna jesu fantastični rezultati , gde se neretko posle samo jednog tretmana primećuju očigledne razlike (tretmani daju do 6 puta brže rezultate u usporedbi sa klasičnom maderoterapijom).

A šta je zapravo brazilska maderoterapija?

U pitanju je vakuum metoda uklanjanja celulita posebno oblikovanimi i dizajniranim drvenim vakuum zvonima. Putem vakuuma se postiže vrlo efikasna stimulacija limfne drenaže i pokretanje cirkulacije u celom telu, a istovremeno se aktivira metabolizam i organizam počinje brže da radi na smanjivanju masnih naslaga i celulita i izbacivanju toksina. Samo neke od prednosti brazilske maderoterapije jesu brzo vidljivi efekti smanjenih masnih naslaga oko struka, oblikovanje butina i zadnjice, smanjenje naslaga na leđima i stomaku.

Kako se radi?

Brazilska maderoterapija se radi mešavinom ručne masaže i oklagije, tako da se u toku terapije telo postepeno oblikuje. Svako zvono iz seta od 5 komada ima svoju ulogu i namenu- npr najmanje zvono je za ruke, najveće za gluteus itd. Takođe, postoji posebna tehnika kojom se povlači vakuumzvono i koji pokreti se gde rade (kružni il cik cak..). Nepravilno povlačenje vakuuma može dovesti do velikih podliva, a pravi efekti će izostati! Trajanje tretmana je od 60-90 minuta i UVEK se radi CELO telo! Nakon upotrebe zvona bi po pravilu trebalo “ispeglati” celulit modelarkom, a često terapeuti ubace u upotrebu i elemente poput male i velike skockice i masažera (koje imaju svoj poseban učinak).

Kome i kada se maderoterapija ne preporučuje?

Maderoterapija se ne izvodi u toku ciklusa, jer može doći do pojačanog odliva i veće mogućnosti za pojavu modrica (zbog stanja hormona tokom ciklusa, i sam efekat je umanjen). Osobe sa izraženim venama i kapilarima na nogama ne bi trebale raditi brazilsku maderoterapiju, a trudnice i dojilje ne bi smele raditi apsolutno nijedan anticelulit tretman.

Sve vrste opreme za brazilsku i klasičnu maderoterapiju možete poručiti na našem sajtu

antiagetreatment body sculpting brazilska maderoterapija columbian wood therapy cupping therapy facemaderotherapy facetreatment kubanskamaderoterapija maderoterapija maderoterapijaiskustva maderoterapijakontraindikacije maderoterapijalica maderoterapijapreiposle maderoterapijarezultati maderotherapy maderotherapybenefits maderotherapytools masazalica masazalicaoklagijama masaza oklagijama masazaoklagijama oklagije oklagijezacelulit oklagijezamaderoterapiju oklagije za maderoterapiju oklagijezamaderoterapijulica oklagije za masažu oprema za maderoterapiju prodaja oklagija rolling pins vakuum masaza wood cupping wooden therapy wood therapy woodtherapy zvona za brazilsku maderoterapiju